Pianostemmer van piano’s en vleugels

"Gecertificeerd pianostemmer en tevens ervaren met de technische kant van het instrument."

de Pianostemmer

Waarom pianostemmen?

De ontstemming van een piano ontstaat slechts voor een klein gedeelte door het bespelen. De piano ontstemt voornamelijk door het variëren van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de instabiliteit van het instrument.

In het algemeen zijn twee bezoekjes van de pianostemmer per jaar voldoende. Uitzonderingen hierop kunnen ontstaan door de technische staat van de piano of extreme klimaatomstandigheden, maar het meest bepalend is het meer of minder kritische oor van de gebruiker!

Kosten pianostemmer

Een stembeurt kost € 85,- Incl BTW.
Dit neemt zo'n 45 tot 75 minuten in beslag.

Voor pianoleraren, muziekscholen en evenementen hanteer ik speciale prijzen. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met mij op.

Extra kosten

Oude snaren kunnen tijdens het stemmen breken. Gebroken snaren zijn voor rekening van de eigenaar van de piano.

Lang niet gestemde piano's kunnen zo ontstemd zijn dat extra stemtijd of zelfs meerdere stembeurten nodig zijn voor een goed resultaat. Ook kan de technische staat van dien aard zijn dat eerst reparatie vereist is. De benodigde (extra) werkzaamheden en kosten worden vooraf overlegd.

Bovendemper piano's stem ik op basis van uurtarief.

Hoe herken ik een bovendemper?

Stemgebied pianostemmer

Als pianostemmer richt ik mij vooral op de Drechtsteden en omstreken. ( Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Barendrecht, Hardinxveld Giessendam, Bleskensgraaf, Ridderkerk, Giessenburg, Nieuw Lekkerland, Oud Alblas, Brandwijk, Gijbeland, Wijngaarden, Ottoland, Giessen-Oudekerk, Groot-Ammers, Graafland, Nieuwpoort, Goudriaan, Noordeloos, Moerdijk, Lage Zwaluwe Made, Wagenberg, Terheijden, Zevenbergen, Klundert, Fijnaart, s'Gravendeel, Strijen, Maasdam, Puttershoek, Mijnsheerenland, Klaaswaal, Numansdorp, Heerjansdam, Alblasserdam, Werkendam, Sleeuwijk en omstreken.)

Voor Reparatie en Revisie ben ik werkzaam in heel Nederland.

Facebooktwitter