Pianostemmer in Dordrecht en omstreken

Pianostemmer dordrecht en omstreken

Van Dongen Piano's

Pianostemmer in Dordrecht en omstreken.

Een nieuwe piano of vleugel, een tweedehands piano of een krijgertje? Ik kom uw instrument graag stemmen. Als pianostemmer ben ik al jaren actief in Dordrecht, de Drechsteden, Hoeksche waard en Alblasserwaard. Ik stem bij particulieren, maar ook diverse pianoscholen, theaters en poppodia.

Waarom stemmen?

De ontstemming van een piano ontstaat voor een klein gedeelte door het spelen en voor de rest voornamelijk door het variëren van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de instabiliteit van het instrument.

Over het algemeen is één en soms twee stembeurten per jaar voldoende. Uitzonderingen hierop kunnen ontstaan door de technische staat van de piano of extreme klimaatomstandigheden, maar het meest bepalend is toch wel het meer of minder kritische oor van de gebruiker!

Over mij

Mijn naam is Coen van Dongen. Gepassioneerd pianostemmer en -technicus. Na het behalen van mijn diploma aan de pianovakschool te Amsterdam ben ik direct aan de slag gegaan als zelfstandig pianostemmer. Daarnaast werk ik als zelfstandige bij diverse grote revisie bedrijven. Hier heb ik door de grote hoeveelheid werk veel ervaring en routine opgedaan.

Kosten Pianostemmen.

Het stemmen van een piano of vleugel is € 95,- inclusief voorrijkosten en BTW. Bij mij zit u niet vast aan een stemabonnement. Wel geef ik de mogelijkheid om een seintje te geven als het weer nodig is om te stemmen.

Voor een reguliere stembeurt ben ik tussen de 45 en 75 minuten bezig.

Extra Kosten

Oude snaren kunnen tijdens het stemmen breken. Gebroken snaren zijn voor rekening van de eigenaar van de piano.

Lang niet gestemde piano's kunnen zo ontstemd zijn dat extra stemtijd of zelfs meerdere stembeurten nodig zijn voor een goed resultaat. Ook kan de technische staat van dien aard zijn dat eerst reparatie vereist is. De benodigde (extra) werkzaamheden en kosten worden vooraf overlegd.

Mocht het instrument onverhoopt niet meer te stemmen zijn of niet meer de moeite waard om te stemmen dan kan ik de stemafspraak omzetten in een adviesgesprek. Op deze manier heeft u toch wat aan mijn bezoek en delen wij het verlies.

Kosten adviesgesprek € 45,- incl BTW

 

Pianostemmer dordrecht

VvPN Gecertificeerd Pianostemmer

Trots mag ik mijzelf VvPN Certified Pianotuner noemen. Dit is een stemtest (proeve van bekwaamheid) ontwikkeld door de vereniging van pianotechnici Nederland. Ik heb deze test met succes afgelegd.

 

Gecertificeerd Pianostemmer

Stemgebied pianostemmer

Als pianostemmer ben ik vooral actief in de  Drechtsteden en omstreken. ( Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Barendrecht, Hardinxveld Giessendam, Bleskensgraaf, Ridderkerk, Giessenburg, Nieuw Lekkerland, Oud Alblas, Brandwijk, Gijbeland, Wijngaarden, Ottoland, Giessen-Oudekerk, Groot-Ammers, Graafland, Nieuwpoort, Goudriaan, Noordeloos, s'Gravendeel, Strijen, Maasdam, Puttershoek, Mijnsheerenland, Klaaswaal, Numansdorp, Heerjansdam, Alblasserdam, Werkendam, Sleeuwijk en omstreken.)

Voor Reparatie en Revisie ben ik werkzaam in heel Nederland.

Werkgebied pianostemmer Dordrecht