Taxatie van piano of vleugel

Taxatie / aankoopkeuring

Taxatie

Heeft u een waardebepaling of taxatie nodig voor de verzekering of verkoop van uw instrument? Van Dongen Piano's verzorgd voor u een uitgebreid taxatie-rapport en technisch rapport opgesteld volgens de richtlijnen van de VvPN (vereniging van pianotechnici Nederland)

 

Aankoopkeuring

Staat u op het punt om een vleugel of piano aan te schaffen? Dan is het altijd handig om de technische staat van het instrument te bepalen. Ook bij de vraag of het instrument de moeite waard is te repareren of reviseren.
Ik kan u helpen de juiste keuze te maken, zonder hoofdpijn over verborgen gebreken.

Kopen op marktplaats of kringloop?

Er staan heel veel piano's en vleugels te koop op marktplaats en in kringloopwinkels. Deze worden voor bijzonder lage prijzen aangeboden en soms zelfs gratis op te halen. In veel gevallen willen de mensen van hun piano af en laten hem liever ophalen dan dat ze hem zelf bij het grofvuil zetten.
Mocht u overwegen zo'n piano aan te schaffen schakel dan altijd een piano-technicus in voor u hem koopt. Piano's kunnen er van buiten prima uit zien en van binnen compleet kapot zijn. Het is erg vervelend dat u er bij de eerste stemming achterkomt dat de piano helemaal niet te stemmen is. Dit zijn geen uitzonderingen. Dit maak ik heel veel mee.

Bij kringloopwinkels een piano kopen raad ik ten alle tijden af. Hier heeft nog nooit een bespeelbare piano gestaan.

Meer hierover in mijn blog:

van dongen piano taxatie

Kosten taxatie / aankoopkeuring

Een uitgebreide taxatie kan vanaf €300,-* incl BTW. Afhankelijk van de reistijd of route.

Een aankoopkeuring kan al vanaf €50,-* incl BTW. Afhankelijk van de reistijd of route.

* Beiden services maximaal 30 km vanaf mijn woonadres. Staat het instrument verder weg? Dan kan ik een collega adviseren.