Doe-het-zelfPiano tipspianoblogs

Zelf een pianocarpet maken

Geplaatst
Pianocarpet maken

Zelf een Pianocarpet maken

Zelf pianocarpet makenPiano’s houden niet van droogte. Dat is algemeen bekend. Bij extreme droogte kan de zangbodem scheuren, lijmverbindingen loslaten, mechaniek onderdelen gaan los zitten en in het ergste geval kan het stemblok de stempennen niet meer vasthouden. Allemaal problemen die dure reparaties met zich meebrengen. Deze kan je dus beter voorkomen dan afwachten. Een van de grootste aanjager van droogte en ongewenste stralingswarmte is de vloerverwarming. Ik zie regelmatig piano’s langskomen die binnen korte tijd compleet total-loss gestookt zijn door deze manier van verwarmen.

Hoe bescherm ik mijn piano tegen vloerverwarming?

De beste oplossing is een combinatie van systemen. Ten eerste adviseer ik altijd een Piano Life Saver. Dit systeem houd het klimaat van de piano optimaal. De Piano Life saver doet dit doormiddel van een bevochtiger en ontvochtiger. Je merkt dit direct in de stabiliteit van de stemming en je verlengt de levensduur van je piano hier aanzienlijk mee. Staat de piano op vloerverwarming of over een radiator put dan kan je de stralingwarmte verminderen met een pianocarpet. In combinatie met een Piano Life Saver geeft dit de beste bescherming voor uw piano. De pianocarpet is een redelijk nieuw product ontwikkeld in Nederland en inmiddels goed verkrijgbaar via diverse webshops van pianowinkels.

Wat is een Pianocarpet?

Een Pianocarpet is een tapijt verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Speciaal ontwikkeld voor de piano of vleugel. In het tapijt is een soort radiator folie verwerkt die de stralingswarmte van vloerverwarming en radiator verwarming zeer effectief tegenhoud. Dit slimme tapijt is ontwikkeld in Nederland en inmiddels goed verkrijgbaar bij diverse webshops van pianowinkels in Nederland.

binnenkant pianocarpet

Kan ik de pianocarpet ook zelf maken?

Zoals je ziet is het een slimme oplossing, maar geen “rocket-science”. De handige Harry kan dit prima zelf in elkaar knutselen. De enige materialen die u nodig heeft is aluminium reflectiefolie en anti-slip mat zodat het folie niet makkelijk gaat schuiven op uw gladde plavuizen. Vervolgens afdekken met een kleed naar keuze en voila, u heeft zojuist een custom pianocarpet gemaakt!

Vergeet de piano life saver niet aan te schaffen!

 

 

 

 

 

Deel mij!
Facebooktwitter