Martijn Borsje

Martijn Borsje

Martijn BorsjeGroot-Ammers
06 12 86 83 06
info@martijnborsje.nl

Muziekstijlen:

Klassiek, lichte muziek, gospel en populair

naast pianoles ook orgel.

Over Martijn Borsje

Martijn Borsje is geboren op 18 oktober 1995 in Gorinchem. Vanaf zijn 6e jaar werd het duidelijk dat hij zich met muziek wilde bezig houden. Vanaf zijn 7e jaar heeft hij orgel les gehad van Leo Terlouw op de muziekschool ‘Toon’ in de herv. Kerk van Nieuwpoort. In 2010 is hij begonnen met het volgen van orgellessen in de Grote kerk van Dordrecht bij Cor Ardesch. Martijn is aan 2 kerken verbonden als organist. Op zijn 14e jaar kreeg hij een vaste aanstelling als organist in de Herv. Gemeente van Hagestein (2010). Later kwamen daar zijn eigen gemeente in Groot-Ammers (2012-2019) en de Herv. Gemeente van Schoonrewoerd (2013) bij.

Op het Driestar-College te Lekkerkerk heeft hij zijn 4 jarige VMBO opleiding gevolgd en daarna de MBO opleiding ’junior account manager’ aan het Hoornbeeck College te Rotterdam. Beide opleidingen heeft hij succesvol afgerond. Sinds 2013 is hij werkzaam bij muziekwinkel Joh. De Heer te Sliedrecht als verkoper/adviseur van muziekinstrumenten.

In 2014 begon hij zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en volgde orgellessen bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. Improvisatie en Kerkelijk orgelspel kreeg hij van Aart Bergwerff en Hayo Boerema. De lessen Kerkmuziek kreeg hij van Hanna Rijken en Arie Hoek. Pianolessen heeft hij gekregen van Eli ’t Hart en hij volgde ook de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker. In 2019 studeerde hij af en ontving hij zijn diploma’s als Musicus en Kerkmusicus.

Op 27 juni 2015 ontving Martijn een ‘eervolle vermelding’ voor het best gespeelde verplichte werk op het Govert van Wijn concours in Maassluis. (Pastorale, L. Vierne)

Pianoles

Op het conservatorium heeft Martijn verschillende vakken gestudeerd die betrekking hebben op de educatie en het lesgeven aan nieuwe musici. Hij is al enige jaren zeer actief en heeft een grote lespraktijk opgebouwd in de Alblasserwaard op het gebied van orgel- en pianolessen. In zijn woonplaats Groot-Ammers vinden de meeste lessen plaats. De lessen worden gegeven bij de leerling thuis en duren een half uur. (in overleg kan dit altijd aangepast worden) Bij elke leerling wordt er persoonlijk en goed gekeken welke methode / werkwijze er het beste functioneert. Ook zal er altijd rekening gehouden worden met de muzikale voorkeur van de leerling.

www.martijnborsje.nl