Markes Mouthaan

Markes Mouthaan

Markes MouthaanH.A. Lorentzstraat 120
3331 EE Zwijndrecht
06 40943680
info@mcmouthaanmusic.nl

Muziekstijlen:

Lichte muziek, jazz, blues, pop, gospel

 

Over McMouthaan Music:

McMouthaan Music is een bedrijf met als hoofdactiviteit muzieklessen op piano, gitaar, drums-en percussie. Mijn passie is het lesgeven, maken van lesmateriaal op maat en zorgen voor de juiste lesstof waardoor de leerling zelf gemotiveerd raakt om meer te leren en te spelen.

Ik heb gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium Codarts als Docent Muziek met primair instrument piano, waar ik ook in meerdere instrumenten lessen heb gevolgd. Ik ben enorm geïnteresseerd in de onderzoeken over muziek en het brein, en hoe  enorm goed het voor de ontwikkeling van zowel kinderen als volwassenen is.
Vanuit die onderzoeken geef ik ook les aan kinderen vanaf 3-4 jaar. Juist in die periode is muziek nog de taal waarin ze actief zijn. Die kinderen horen geen woorden, maar klanken, toonhoogtes, emoties. En omdat dat gebied nog zo enorm actief is, pakken ze heel snel klanken en ritmes op.
Voor een leerling 5-6 jaar is werken we nog niet uit lesboeken, maar doen we heel veel spelletjes om muzikaal al heel veel voor te bereiden. Bij deze leerlingen zie je dat er tussen de 7-10 jaar een enorme doorontwikkeling volgt ten opzichte van leerlingen die pas later begonnen zijn.
Voor leerlingen vanaf 5-6 jaar gebruiken we in de lessen als basis een lesboek, voor de logische opbouw van de theorie. Zo snel als het kan, vraag ik aan de leerling wat hij/zij graag zou willen leren spelen. Van dit nummer schrijf ik een eenvoudige versie uit op het niveau van de leerling, en uit deze muziek komt de beste intrinsieke motivatie.
De lessen zijn heel afwisselend, elke les trainen we ook los nog 1 van de volgende onderdelen: ritmes – notenschrift – muzikaal gehoor – theorie. De oudste leerling die op les zit is inmiddels de 65 gepasseerd, en ook dan is het nog steeds mogelijk om muziek te leren spelen. De flexibiliteit van de spieren duurt langer om te trainen, maar het inzicht in hoe muziek in elkaar steekt komt veel sneller! Daarnaast is het ook goed voor de uitdaging van bepaalde hersengebieden die o.a. vergeetachtigheid tegen gaan, omdat muziek heel complex is en deze hersengebieden heel actief uitdaagt. Ook heb ik leerlingen die minder makkelijk meegaan in de samenleving, met bijvoorbeeld verminderd tot geen zicht of grote concentratieproblemen. Ook hierin is muziek een fantastisch middel waarin ze zich kunnen uiten, en alle beperkingen wegvallen.

Alle activiteiten in mijn bedrijf zijn erop gericht om voor een zo toegankelijk mogelijk budget, een brug te zijn tussen de amateur- en professionele wereld en zoveel mogelijk mensen het plezier van muziek te kunnen laten voelen. Voor muzieklessen betekend dit dat ik als docent leerlingen een aantal jaar lesgeef (afhankelijk van de leerling tussen de 5-8 jaar) tot begin conservatorium niveau, en ze dan naar gespecialiseerde docenten doorverwijs. Vooral de motivatie vasthouden door het op maat gemaakte lesmateriaal, van zelf uitgekozen stukken, is een onderdeel wat heel belangrijk is in mijn lessen. En ik merk dat het juist in deze tijd, waarin alles heel toegankelijk en snel te vinden is op internet, op deze manier heel goed werkt. Ben je benieuwd geworden of heb je nog meer vragen? Kijk dan ook eens op mijn website.