Piano Life Saver

De Piano Life Saver stabiliseert het klimaat van uw instrument. Dit resulteert in een stabielere stemming en een langere levensduur van uw piano of vleugel.  

Piano Life Saver

Klimaatbeheersing voor piano en vleugel gemaakt in de USA

Wereldwijd worden er momenteel meer dan 550.000 piano's en vleugels met een Piano Life Saver System tegen klimaatschommelingen beschermd.

Onzichtbaar geïnstalleerd in de piano werkt het systeem in stilte om te zorgen voor de volgende voordelen:

 • Stabilisering van de stemming door vermindering van de werking van het klankbord, waardoor de stemvastheid wordt verlengd.
 • Toonvastheid en speelaard worden aanmerkelijk verbeterd.
 • Bescherming tegen roest op de snaren en metalen onderdelen.
 • Lijm- en viltdelen worden in goede staat gehouden.
 • Beschermt de waarde van de piano of vleugel vele jaren.

Meer info:

pianolifesaver.com

piano life saver installateur van dongen pianos

Wat kost een Piano Life Saver?

Piano € 695,- incl BTW
Vleugel kleiner dan 2.25m € 875,- incl BTW
Vleugel groter dan 2.25m € 975,- incl BTW

piano life saver piano
piano life saver vleugel

 

Fabrikanten over de piano life saver

 • Bechstein
  "In situaties met een wisselende vochtigheid, helpen de Systemen van Dampp-Chaser om op efficiënte wijze de buitengewone klankkwaliteit en investeringswaarde van Bechstein piano's en vleugels te behouden."
 • Blüthner
  "Het Piano Life Saver System helpt de luchtvochtigheid bij de piano te beheren, helpt schade te voorkomen en zijn waarde te behouden." - Christian Blüthner-Haessler
 • Bösendorfer
  "Het luchtvochtigheidbeheersingssysteem van Dampp-Chaser compenseert effectief klimaatwisselingen in de piano en is daarom bevorderlijk voor stabiliteit en voor betrouwbaarheid op lange termijn."
 • Fazioli
  "Fazioli vleugels worden per stuk met de hand gebouwd, waarbij materialen van topkwaliteit worden gecombineerd met het beste vakmanschap en de beste technologie. Ondanks dat onze vleugels gebouwd worden volgens strikte normen om schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid op te vangen, herinneren wij er onze klanten altijd aan dat het veel beter is om de vleugel te beschermen tegen ernstige klimaatomstandigheden. Om deze reden adviseren wij het Piano Life Saver System speciaal om de zangbodem te beschermen tegen extreme schommelingen in vochtigheid."
 • Kawai
  "Uw Dampp-Chaser luchtvochtigheidbeheersingssystemen zijn de beste en meest nauwkeurig ontworpen systemen die we ooit gezien hebben."
 • Petrof
  "Petrof beveelt het Dampp-Chaser Systeem in Petrof piano's aan om de stemvastheid en de stabiliteit van de afregeling te versterken, met name in piano's die staan op plaatsen die onderhevig zijn aan grote veranderingen van luchtvochtigheid of bij extreem hoge of extreem lage luchtvochtigheidniveaus. Zonder zo'n systeem is het heel moeilijk de luchtvochtigheid te beheersen in de onmiddellijke omgeving van de piano." - Zuzana Ceralovà Petrofavà
 • Sauter
  "Het Piano Life Saver System helpt om de buitengewone klank, de verfijnde aanslag en de unieke expressiviteit te behouden van handgebouwde Sauter piano's en vleugels." - Ulrich Sauter
 • Schimmel
  "De beste manier om de waarde van goede piano's en vleugels te behouden is een automatische regulering van de luchtvochtigheid binnenin het instrument; het systeem van Dampp-Chaser." - Nikolaus Schimmel
 • Seiler
  "Het Piano Life Saver System zorgt er mede voor dat de regulering en stemming van hoogwaardige instrumenten bewaard blijft. Daarmee wordt het specifieke klankkarakter, wat het product in zich heeft, behouden. Eveneens wordt de waarde van het instrument verzekerd." - Ursula Seiler
 • Steingraeber
  "Bij de bouw van Steingraeber piano's en vleugels gebruiken wij uitsluitend houtsoorten en andere natuurlijke materialen van hoge kwaliteit, Het Dampp-Chaser Systeem helpt schade aan onze instrumenten te voorkomen in ernstige klimaatomstandigheden, speciaal in een te droge omgeving." – Udo Steingraeber
 • Steinway & Sons
  "De installatie van een Dampp-Chaser vochtigheidscontrolesysteem voor de piano kan, naar onze mening, zorgen voor een mate van klimaatbeheersing die op een andere wijze niet bereikbaar is."
 • Yamaha
  "Yamaha onderschrijft volledig het gebruik van zulke systemen bij Yamaha piano's en vleugels in gebieden die onderhevig zijn aan grote schommelingen in de luchtvochtigheid".