Onderhoud van piano of vleugel

Piano en vleugel onderhoud

Reguleren / Afregelen

Door slijtage en veranderingen in vochtigheid kan een pianomechaniek onregelmatig gaan spelen. Omdat dit meestal niet van de een op de andere dag gebeurt kan het zijn dat u dit niet opvalt. Onderhoud van de piano of vleugel is daardoor ook vaak een ondergeschoven kindje.
De pianostemmer ziet iedere piano weer met een frisse blik en kan u hierop wijzen. U zult zien dat een afregelbeurt wonderen kan doen voor uw piano of vleugel.

Speelaardverbetering

Speelt uw piano of vleugel te zwaar of te licht? Door verschillende methodes (o.a. PTD) is het mogelijk om bij een piano of vleugel de speelaard te veranderen en aan te passen aan de wensen van de pianist(e). Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Reparatie

Het mechaniek van een piano of vleugel bestaat uit honderden onderdelen en die hebben helaas niet allemaal het eeuwige leven. Een weigerend mechaniek, een gesprongen snaar of een lelijke schaaf op het polyester zijn slechts enkele voorbeelden.
De meeste reparaties kan ik bij u thuis doen. Bij grotere werkzaamheden kan ik onderdelen zoals het mechaniek meenemen naar de werkplaats. Dit alles uiteraard in overleg met de klant.

Intoneren

Iedere piano of vleugel heeft zijn eigen karakter met betrekking tot de toon. Mijn streven is om deze toon zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen bij ieder instrument.
Met behulp van intoneren is het mogelijk om iedere onregelmatigheid uit het klankenscala van uw instrument te halen en uw instrument mooier, regelmatiger en puurder te laten klinken.

mechaniek bechstein revisie
piano of vleugel intoneren