inbouwen piano silent systeem

Piano silent systeem

silent systeem adsilent

Adsilent Piano Silent systeem 

Onbeperkt spelen zonder overlast voor huisgenoten of buren en toch het touché van een echte piano? Met een piano silent systeem is het mogelijk om je eigen vertrouwde piano te bespelen met koptelefoon.Met het hoogwaardige silent systeem van Adsilent zet u in een handomdraai het akoestische geluid uit en speelt u verder met de koptelefoon.

Hoe werkt het silent systeem?

Bij het inbouwen van het silent systeem wordt er een stoprail geplaatst tussen de hamers en de snaren. Als u deze inschakelt worden de hamers net voor ze de snaren raken opgevangen. Onder de toetsen komt een optische sensor-rail die opvangt welke toetsen er worden bespeeld en met welke intensiteit dat gedaan wordt. De klankmodule zet het signaal om in pianogeluid of een van de andere 128 klanken. 

Meer over verschillende silent systemen in mijn blog:
Piano Silent Systeem tips

Met midi zijn de mogelijkheden eindeloos en het is zelfs mogelijk om het systeem verder uit te bouwen naar een hybride silent systeem. Daar mee is het mogelijk om via het silent systeem piano te spelen met de klankbodem als speaker. 

Lees hier hoe u dit systeem zelf inbouwt:
DIY silent systeem upgraden naar hybride systeem

Inbouwen Silent systeem

Het silent systeem kan ik op locatie in een dagdeel inbouwen. Naast het inbouwen van het silent systeem regel ik ook het mechaniek opnieuw af zodat het systeem optimaal kan functioneren. Het systeem is vrijwel in iedere piano in te bouwen vanaf 116 cm hoogte.

Neem gerust contact op voor vragen over de mogelijkheden.

Prijs van het Adsilent systeem incl inbouwen en afregelen is € 1950,-

Upgrade naar het hybride systeem is € 300,-    meer info >>

Alle prijzen incl BTW

silent systeem sensor rail